stokrijden als de prof

Geplaatst op zondag 17 juni 2018 @ 16:25 , 415 keer bekeken

Velen hebben te gedaan als kind; stokpaardje rijden. Een stok met een paardenhoofd waarbij je reed door de straat. Sommigen hebben er nog wieltjes aan of kunnen hinniken. Maar wist je dat het ook een sport is?

Competitive Hobbyhorsing heet het. Met een stokpaardje rijd je officiele wedstrijden die lijken op dressuur of een spring concours met hindernissen van soms wel 1.50 meter hoog! Gek? In Finland ,Zweden, Duitsland en Frankrijk zijn er velen die er toch aan doen.

Gerelateerde afbeelding   
A way of life
Wie aan hobbyhorse doet doet t meestal eerst eens voor de lol op bv de manege maar daarna neemt het toch serieuse vormen aan vaak. Velen maakten hun paardjes zelf, al kan je ook een kant en klaar exemplaar kopen natuuriljk. De paardjes krijgen een naam en persoonlijkheid en trainen behoorlijk serieus! In de film hobbyhorse revolution zijn een aantal meiden te zien die deze sport op hoog niveau beoefenen. Nu lijkt t een beetje spelen maar het is toch best goed voor lijf en leden. Omdat je best wel draaft, rent en stapt en daarbij springt of een proef rijdt is het toch een behooriljke work-out! Hobbyhorse kan je alleen doen of in een groep wat gezelliger is natuurlijk. Al wat je nodig bent is een stokpaardje, goede sportschoenen en materiaal om een dressuurring of hindernis te bouwen. En wat ruimte kan ook handig zijn maar in de tuin van je huis kan t bv prima.

Gerelateerde afbeelding


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

petradepooh starstarstarstarstar

Dit is een geweldige club voor pony en paardenfans! Eerste was het alleen Amika maar inmiddels hebben meer bekende paarden en ruiters en amazones hier een plaatsje gevonden!


AmikaDewi starstarstarstarstar

Geweldige paardenclub. Lekker kletsen over pony's, paarden, rijden. En natuurlijk leuke aanvulling in nieuws, links enz


Meer aanbevelingen