Fergus

Geplaatst op zaterdag 04 januari 2020 @ 17:43 , 250 keer bekeken

Wil je Fergus leren kennen moet je eerst weten wie zijn geestelijk moeder was. Jean Abernethy is dit. Al ruim 35 jaar tekent zij comische illustraties voor paardenboeken en gadgets. 
Ze studeerde af aan de universiteit van Toronto waar ze tijdens haar studie zich specialiseerde in paarden. Op een gegeven moment moest er geld verdiend worden en ze specialiseerde zich in een comische stijl van tekenen.  En zo kwam "Fergus de The Horse" op haar pad. Niet zo  gek als je bedenkt dat ze eerst niet rond kon komen en daarom werkte als oa stalhulp, veedrijver, en trail-guide en daardoor de paarden en hun mind-set en hun berijders goed leerde kennen.
Fergus zag het levenslicht ergens in de jaren 90 toen internet een beetje opkwam. Hij was jarenlang eigenlijk een beetje stilletjes beperkt aanwezig. In 2012 kwam hij echter op social media en hij werd al snel wereld wijd beroemd en heeft nu liefst meer dan 300.000 fans op facebook en instagram! 
Fergus is een bruine hengst of ruin dat is niet echt bekend die de wereld bekijkt vanuit zijn eigen paardenbrein. HIj is behoorlijk simpel van geest en onbedoeld werkt hij de paardemensen behoorlijk op de lachspieren met herkenbare situaties die elke ruiter, amazone en of paardenbezitter meteen zal herkennen. HIj heeft een eigen boekenlijn die je oa via amazon.com kunt bestellen of via zijn eigen site; https://www.fergusthehorse.com/ Maar ook andere dingen als deur labels, mokken ed. kan je bestellen, alles voorzien van Fergus zijn hoofd en logo dat bestaat uit rode letters waarbij de letter U is vervangen door een hoefijzer.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

petradepooh starstarstarstarstar

Dit is een geweldige club voor pony en paardenfans! Eerste was het alleen Amika maar inmiddels hebben meer bekende paarden en ruiters en amazones hier een plaatsje gevonden!


AmikaDewi starstarstarstarstar

Geweldige paardenclub. Lekker kletsen over pony's, paarden, rijden. En natuurlijk leuke aanvulling in nieuws, links enz


Meer aanbevelingen