Drafsport

Geplaatst op vrijdag 22 mei 2020 @ 19:49 , 100 keer bekeken

Drafsport is een vorm van de sport waarbij of wel paarden voor een licht karretje, de sulky wordt gespannen met hierop de jockey of Monté waarbij de jockey op het paard zit.
De drafsport is al heel oud, vermoed wordt zelfs uit de tijd dathet wiel werd uitgevonden zo'n 6000 jaar geleden. Iedereen kent de plaatjes uit geschiedenisboekenvan  Egyptenaren, Grieken en Romeinen op lichte strijdkarren en de snelle paarden.Het had die naam nog niet, niet gek want de paarden renden ook wel eens in galop in plaats van in draf voor de karren. 
Ergens in de 19de eeuw werd de eerste vereniging voor drafsport opgericht in New York. Even later zou Europa volgen. In Nederland is de sport helaas meer en meer op het net te vinden en vind het publiek lastig de weg naar de drafbanen. In oa Scandinavië, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Rusland en de Verenigde Staten is er wel veel pubiek aanwezig.  

Het meest bekende ras uit ons land en bekend in heel de wereld is de altijd vriendelijke en nieuwsgierige Fries paard. In west Europa zijn ook de Franse en Amerikaanse dravers en kruisingen ervan in trek. Het paard moet sterk zijn en heeft goed ontwikkelde benen.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

petradepooh starstarstarstarstar

Dit is een geweldige club voor pony en paardenfans! Eerste was het alleen Amika maar inmiddels hebben meer bekende paarden en ruiters en amazones hier een plaatsje gevonden!


AmikaDewi starstarstarstarstar

Geweldige paardenclub. Lekker kletsen over pony's, paarden, rijden. En natuurlijk leuke aanvulling in nieuws, links enz


Meer aanbevelingen