Drafsport wedstrijden

Geplaatst op vrijdag 22 mei 2020 @ 20:00 , 120 keer bekeken

De draverijen worden geloppen met een sulky. Een lichte kar waar 1 paard voor kan en slechts 2 grote wielen heeft. DePikeur neemt plaats op de kar. Er kan op 2 manieren worden gestart. Vliegend dan wordt er achter aan auto gestart waar een hek aan weerszijden is uitgeklapt. HIerachter starten d epaarden, Na een bepaalde lengte wordt deze ingeklapkt en gaat de auto weg. De lijnstart is een start achter een stuk elastiek die neer wordt gelaten. Tijdens de race moeten de paarden blijven draven, hiertoe is er een jurytoren in het midden van de baan waar de jury dit in de gaten houdt. Wie uit de draf loopt op in galop over gaat is uitgesloten van winst. 
De pikeur (als je op het paard zit ben je Jockey) moet hier ook zelf op letten net als dat hij andere niet mag hinderen, snijden en de zweep minimaal gebruiken. Als een pikeur aan de buitenzijde van de baan een ander inhaalt, mag hij pas bij een verschil van één lengte naar binnen zwenken. Winnaar is het paard, dat als eerste zonder diskwalificatie de finish heeft bereikt. Als er slechts een 'neuslengte' verschil tussen nummer een en twee te zien was, moet de finishfoto uitslag geven. 

Wat ben je nodig?
Allereerst een geschikt paard met lange bovenbenen en steile lange achterdelen. Tussen hun 2de en 7de jaar worden zijn opgeleid. Verder is er de uitrusting nodig een tuig, een draftrens , bandages, strijklappen, oogkleppen, etc. De PIkeur heeft een extra stevige cap en vaak een jack met kleuren van de fokkerij van het paard. De sulky is een verhaal apart,het karretje weegt slechts 15 tot 30 kilo.
De wedstrijden worden gehouden op een baan van 1100 tot 4200 meter lang sommige met zand en anderen hebben een grasbaan. Het publiek kan naast kijken ook wedden op de paarden. 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

AmikaDewi starstarstarstarstar

Geweldige paardenclub. Lekker kletsen over pony's, paarden, rijden. En natuurlijk leuke aanvulling in nieuws, links enz


petradepooh starstarstarstarstar

Dit is een geweldige club voor pony en paardenfans! Eerste was het alleen Amika maar inmiddels hebben meer bekende paarden en ruiters en amazones hier een plaatsje gevonden!


Meer aanbevelingen