Drafbanen in Nederland

Geplaatst op vrijdag 22 mei 2020 @ 20:18 , 205 keer bekeken

In nederland hebben we 4 drafbanen, Namelijk in Groningen, Wolvega, Den Haag(Duindigt) en Alkmaar. De meest belangrijke worden gehouden in Wolvega en Duindigt. Recreatieve banen vind je in Aduard, Eenrum, Joure, Leek, Hilversum en Emmeloord. 

Duindigt
Naast het gelijknamige landgoed ligt deze baan tussen Wassenaar en Den Haag. Hier kan je kijken naar draverijen, met sulky, en rennen, met de jockey op het paard. Het complex is groot met vele stallenblokken, een paddock om te trainen, paddocks voor prive, en renbanen waar een grasbaan en een zandbaan is, Hier is ook horeca aanwegen. DOor de week worde hier de paarden getraind.

Wolvega
In Wolvega is het iets kleiner dan Duindigt maar niet minder allure! Ook kan je hier het hele jaar door wedden en zijn er ook vele special runs bv rondom sinterklaas. 

Alkmaar
Op deze locatie word door de week niet getraind maar is alle horeca wel te huur. Tijdens de draverijen kun je een hapje en drankje bestellen en kijken en wedden op de races die voor je neus zijn op de zandbaan.

Groningen
In het stadspark van Groningen ligt een zandbaan. Verder is hier een grote tribune zowel overdekt als open en is er een stallen blok voor de paarden. Deze baan wordt veel gebruikt op te trainen, ook door de week. Echter de gemeente Groningen wil niet meer in de baan investeren en het terrein als festivalterrein verhuren omdat dit meer geld in het laatje brengt. Inmiddels is de drafbaan druk doende om te kijken of ze dit kunnen tegen houden. Zo is de jurybaan inmiddels weer gerepareert en is men nu aan het kijken hoe het juridisch aan te vechten is. Er was sprake van dat er een gerucht gaat dat de stichter van het Stadspark Evert-Harm Scholtens ergens heeft vast gelegd dat het stadspark altijd een drafbaan zou moeten hebben. De drafbaan is uiteraard nog steeds druk op zoek om dit document weer terug te vinden. Zoniet dan dreigt het afgelopen te zijn met de drafsport op de oudeste drafbaan van het land
 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

AmikaDewi starstarstarstarstar

Geweldige paardenclub. Lekker kletsen over pony's, paarden, rijden. En natuurlijk leuke aanvulling in nieuws, links enz


petradepooh starstarstarstarstar

Dit is een geweldige club voor pony en paardenfans! Eerste was het alleen Amika maar inmiddels hebben meer bekende paarden en ruiters en amazones hier een plaatsje gevonden!


Meer aanbevelingen