Totilas I.M.

Geplaatst op maandag 11 januari 2021 @ 14:14 , 20 keer bekeken

Eindelijk nog even een i.m van Moorlands Totilas die we kennen onder de naam Totilas. Dit prachtige dressuurpaard werd geboren op 23 mei 2000, Hij was de zoon van een vader met ook een grote naam in de sport Gribaldi. Het zou een van de grootste namen qua paarden worden in de sport ooit. 
In 2009 kreeg de hengst de titel KWPN paard van het jaar. En een grote toekomst leek aanstaande. Helemaal omdat topruiter Edward Gal hem onder het zadel had en het dier graag voor hem werkte. Gal een van de topruiters in de dressuur van de wereld maakte het paard groot ze wonnen  grand prixs, vestigde wereldrecords en veroverde drie keer goud op de WK in Kentucky in 2010. Ze waren met afstand de favoriet voor Nederlandse winst op de Olympische Spelen, twee jaar later in Londen. IN de maanden dat het paard niet hoefde te trainen was hij spermadonor  per dekking werdt wel een bedrag van 4 cijfers voor de komma gevraagd. Er was een goed evenwicht tussen inspanning en ontspanning.

Verkocht en niets dan ellende
Op 13 oktober werd Totilas verkocht aan Paul Schockemöhle, de bekende Duitse ruiter zou er naar verluid tussen de 10 en 15 miljoen euro voor betaald hebben. Boze tongen beweren dat het fout ging toen de sportieve rechten naar Ann-Kathrin LInsenhoff gingen, stiefmoeder van de dan onbekende Matthias Rath. Rath zou onvoldoende ervaring hebben om er uit te halen wat er in zat en de Duitsers zouden veel harder zijn dan de Nederlanders voor het paard. Hoe dan ook de band van ruiter en paard verliep niet erg soepel zo was te zien in de ring op de Olympische spelen in Londen 2012. Hij bleek op dat moment geblesseerd en mocht niet uit komen. HIerna kreeg Rath Pfeiffer en lag de training nog langer stil.
Hiernaast kwam het paard nauwelijks aan rust toe want tussen de fysiotherapie moest hij ook vaak opdraven voor de fok. Drie maal daags moest hij een nep paard bestijgen en werd het sperma verkocht voor rond de 8000 euro per portie. Het zou tekenen waar de laatste jaren van de grote hengst om zouden draaien. Door veel te vragen op dat vlak werd de hengst moe en dominant iets waar Rath ook moeite mee leek te hebben zo nu en dan. Maar ook als een hengst dan in de wei staat wordt het er niet beter op. Het fokprogramma werd daaom in 2014 stil gezet. Sjef Janssen mocht weer als zijn trainer komen en hij kreeg het voor elkaar dat Rath en Totilas beter samen begonnen te werken. Hierdoor kon hij weer een rentree i nde sport maken maar het paard oogde niet fit en futloos. En boze tongen beweerden dan ook dat Schockemöhle zijn neerwaartse spriaal omhands had gehad door hem meer daags te laten dekken. Hoe dan ook Totilas werd uit de sport gehaald en de vraag voor zijn sperma daalde toen helemaal. Hij mocht wel bij zijn baas tussen andere paarden op pensioen. Op 14 december 2020 overleed hij aan koliek

Bron ad/wikipedia


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

AmikaDewi starstarstarstarstar

Geweldige paardenclub. Lekker kletsen over pony's, paarden, rijden. En natuurlijk leuke aanvulling in nieuws, links enz


petradepooh starstarstarstarstar

Dit is een geweldige club voor pony en paardenfans! Eerste was het alleen Amika maar inmiddels hebben meer bekende paarden en ruiters en amazones hier een plaatsje gevonden!


Meer aanbevelingen